Кошик
451 відгук
😊!Розпродаж! Меблі з величезною знижкою!Встигни придбати!😊
+380 (95) 117-50-62
Quiet House of Furniture and Accessories
Кошик

Чайний напрямок

Чай - напій, що отримується варінням, заварюванням або настоюванням листа чайного куща, який попередньо готується спеціальним чином.

Чаєм також називається сам лист чайного куща, оброблений та підготовлений для приготування напою. Підготовка ця включає попередню сушіння (в'ялення), скручування, тривале ферментативне окиснення, остаточне сушіння.

Чайне листя містить неймовірну кількість вітамінів та мінеральних речовин. Багато сортах чаїв ці показники просто зашкалюють!

Чай позитивно впливає на організм людини по цілому ряду напрямків – серцево-судинна система, шлунково-кишковий тракт, обмін речовин, кров'яний тиск, стан і колір шкіри, стресостійкість, статева функція, відновлення після хвороб та багато іншого. Це вже давно доведені факти. Китайський чай – це ніжний ручний збір та ручна обробка. У них кількість вітамінів залишається максимальною!

в виде галереив виде списка

Китайський чай - це прабатька всього чаю на нашій планеті.

Китайські чаї – це в більшості випадків тільки ручне складання і ручне оброблення; і тому його висока собівартість. А також зовсім інша, незвична для українців якість продукції. Інший рівень якості. І свої споживачі. Описуючи властивості та якість різних сортів вже не можна обмежитися такими характеристиками: "міцний, неміцний", "терпкий" і таке інше. Для того, щоб описати смакові особливості багатьох сортів користуються більш складними категоріями оцінки смаку - "медовий, з квітковими нотами", "медово-горіховий смак"... Також смак кожного сорту відрізняється в залежності від місця і часу збору, особливостей обробки чайного листа та ще безліч нюансів, які роблять кожну партію неповторною та унікальною.

У Китаї п'ють всі види чаїв, але переважно зелені, жовті та улуни, у тому числі додатково ароматизовані. Споживання чорних чаїв невелике, здебільшого йдуть експорту. Чай п'ється гарячим, маленькими ковтками, без цукру та інших добавок, оскільки добавки, на думку китайців, варварськи спотворюють смак напою.

Китайський чай – це культура, вивчення якої саме по собі є своєрідною подорожжю. Культура споживання чаїв поширювалася територією Китаю і трансформувалася протягом століть. Сьогодні тисячі традицій об'єднує одне – це неспішність та усвідомленість процесу чаювання. У Китаї чай - це не звичне для нас запивання їжі, а дещо глибше і священніше.

Чай заварюється у гайвані. Кришка гайвані трохи зсувається і чай переливається в окрему чашку для пиття. Мінімальний зазор між кришкою і гайванню забезпечує збереження аромату чаю і запобігає попаданню чаїнок в питну чашку або в рот людини, що п'є.

В урочистих випадках чаювання може відбуватися відповідно до набору спеціальних правил. Таке формалізоване чаювання називають «китайською чайною церемонією».

Китайська чайна культура відрізняється від європейської, британської та японської як способами приготування та пиття, так і приводами для чаювання. Чай у Китаї п'ють як у повсякденних ситуаціях, так і під час офіційних заходів та ритуалів. Чай тут - не тільки напій; він відіграє важливу роль у традиційній китайській медицині, китайській кухні.

Китайський чай має тисячі різноманітних видів та смаків. Він ділиться на сім основних сортів, кожен із яких має свої підрозділи. Їхню загальну кількість досить складно буде порахувати навіть тим, кому не ліньки. Складно повірити, але існує близько 1000 смаків чаю.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner